Harta site:

Ultimele comentarii

Mass-media

Ultimele noutati

Singurul CHIROPRACTOR din Transilvania lucreaza la Zalau

Kovács Tiberiu tămăduieşte trăgând de oase

Perioada “postrevoluţionară” a dus la apariţia unor metode alternative de tratament, necunoscute sau puţin cunoscute în România “Epocii de aur”. Astfel, pe lângă medicina clasică tradiţională, au apărut medicina homeopată şi chiropractica, asociată de multe ori cu aromoterapia, magnetoterapia, electropunctura, presopunctura şi acupresura. Aceste metode încep să aibă tot mai multă trecere printre oameni.
Chiroterapia, cunoscută şi sub denumirea de…

…”tragerea oaselor” este o metodă relativ nouă în Europa şi mai ales în România. Kovács Tiberiu, practicant al acestei metode, spune despre chiroterapie că este o metodă de tratament foarte veche, fiind originară din Asia. “În Europa ea este mai puţin cunoscută, fiind mai răspândită metoda «călcatul ursului». Acest lucru se poate vedea şi din numărul mic de chiroterapeuţi din Europa, în jur de 200, în timp ce în America sunt 7.000“, povesteşte Tibi. Din relatările lui reiese că originea acestor practici provine de la şamani, care aveau şi rolul de a vindeca bolile oamenilor.

“Am fost întotdeauna fascinat de aceste tehnici”
Studierea acestor tehnici a început pentru Kovács Tiberiu după Revoluţia din ’90. “Fiind instructor de arte marţiale, în 1992 am învăţat aceste tehnici de la instructori asiatici şi am făcut un curs de recuperatori“, îmi spune în continuare interlocutorul. Acest curs a fost urmat apoi la Cluj de alte cursuri de kinetoterapie, masaj, acopresură şi presopunctura, urmate apoi de schimburi de experienţă. Tibi este singurul chiropractor din Transilvania. “Mai am câţiva colegi în sud, la Bucureşti, dar ei sunt veniţi din Chişinău sau din alte locuri”, spune Tibi.
Terapia constă în manipulări, apăsări, torsiuni şi tracţiuni, fiind axată în special pe tratarea afecţiunilor articulare şi de coloană vertebrală, respectiv discopatii, lombagii, scolioză, cifoză, lordoză şi coxoartroză. Toate afecţiunile sunt însoţite sau “anunţate” de o serie de semnale, la prima vedere neglijabile: dureri de cap, zgomot în urechi, tulburări de vedere, arsuri, amorţeli. “Sistemul osos este foarte important. Structura hormonală se alimentează de acolo, sângele tot din oase se regenerează“, povesteşte Tibi.
El mai spune că diagnosticarea se face pe punctele energetice. “În funcţie de ce diagnostic există, aplic metodele corespunzătoare. Astfel, osul tras trebuie masat. Acopresură şi presopunctura ajută la stimularea, respectiv deblocarea meridianelor energetice. Apoi mai sunt ventuzarea, electroterapia, compresele cu plante şi ceaiurile. Totul se bazează pe cele două presiuni, cea externă şi cea internă. Este ca Yin şi Yang, trebuie să existe un echilibru între ele. Când acest echilibru dispare, apare dizarmonia“, mai povesteşte Tibi.

Pacienţi din toată ţara
Numărul pacienţilor care apelează la Tibi este tot mai mare şi provine din toată ţara. “Am avut pacienţi de peste tot. Din Maramureş, Satu Mare, Alba, Braşov, Bucureşti şi chiar din Giurgiu. De la caz la caz, metodele de tratament au inclus şi magnetoterapie, terapie cu lumina ultravioletă sau aromoterapie care echilibrează armonia energetică a organismului“, afirmă Tibi.
Marea majoritate a afecţiunilor sunt problemele de coloană sau durerile de spate, aici incluzându-se şi subluxările vertebrale. “Toate aceste afecţiuni predomină pentru că oasele se uzează în timp, iar cauzele care duc la apariţia lor sunt multe“, spune chiroterapeutul. Una din principalele cauze o constituie poziţiile incorecte ale spatelui în timpul somnului sau la servici, dar şi alimentaţia şi lipsa apei. “De exemplu, contabilii, prin meseria lor, îşi ţin capul într-o anumită poziţie, în timp ce zugravii, în timp ce lucrează îşi solicită spatele şi gâtul în alt fel. Lombagiile sunt iarăşi foarte frecvente, pentru că zona lombară este cea mai folosită. Alimentaţia contribuie şi ea la apariţia unor afecţiuni. Trebuie evitate prăjelile, sifonul, produsele care conţin conservanţi şi cele suprarafinate, cum ar fi zahărul alb. Lipsa apei poate afecta oasele, pentru că 80 la sută din os e apă. În plus, lipsa borului poate duce la apariţia unor afecţiuni, pentru că borul ajută la fixarea calciului“, povesteşte terapeutul. “Multe afecţiuni pot apărea din la vârste fragede. Există copii care când se nasc nu respiră. Pentru a-i forţa să facă acest lucru, medicii îi ţin cu capul în jos şi îi lovesc uşor pentru a-i stimula. Dacă copilul nu e ţinut într-o poziţie corectă, oasele se pot subluxa“, mai spune Tibi. Dar, toate afecţiunile pot fi tratate, bineînţeles cu procedee diferite. Scolioza sau scifoza pot dispărea după câteva luni de tratament.

Trebuie găsită cauza
Tibi Kovács spune că această terapie se bazează pe găsirea cauzei care a dus la apariţia afecţiunii. “Orice efect are o cauză şi aceasta trebuie găsită, iar de aici urmează tratamentul. Aici se pot folosi metodele alternative ca masajul, ventuzarea, aplicarea de moxe şi toate celelalte de care am mai spus”, conchide Tibi.

Transilvania Jurnal, 2 oct. 2001, pag. 5

Cristian Debreczy

Comentarii

Comentariu from TAMAZLACARIU IRINA
Timp 10-09-2010 at 05:01

Am 28 de ani si acuz dureri de spate in zona lombara de mai multa vreme, uneori am senzatia ca mi se blocheaza spatele. Plus de asta am avut o sarcina mare si copilasul a avut tot timpul o greutate mare si am ramas cu o durere la mijlocul spatelui simt durere la masarea unui inel al coloanei.Va rog sa-mi datiun sfat cu privire la aceste simptome. Multumesc.

Comentariu from Tiberiu
Timp 10-09-2010 at 16:18

Va rog sa ma contactati telefonic la 0744-160-118 pentru programare si vom discuta mai in amanunt despre problema dumneavoastra.

Comentariu from Merker Iudit
Timp 03-10-2010 at 12:57

Erdeklodni szeretnek, hogy Kolozsvaron szokott-e renedelni vagy csak Zilahon? Koszonom

Comentariu from timofte viorica
Timp 20-10-2010 at 08:09

buna-ziua.Sunt din bv ,sunt maseuza ,de 10 ani dar din pacate am inceput sa am dureri in brate si piciore si in urma unui ex. RMN m-i s-a pus diagnosticul de dubla hernie de disc cervicala si calcifieri bineinteles ca m-i s-a propus operatie dar va intrb pe dvs. se pot trata aceste probleme la cabinetul dvs.?va multumesc

Comentariu from Gabor Lucian
Timp 01-12-2010 at 14:22

sunt Kinetoterapeut si as dori sa stiu daca ar fi interesat sa invete si pe altii aceste terapii. Si eu recuperare dar de alta natura si ma intereseaza si pe mine sa invat si altceva decat tratamentele de baza. Mai am colegi care ar fi interesati de aceste cursuri. Avem vreo sansa sa ne invete ceva ?

Comentariu from Liliana
Timp 09-02-2011 at 21:53

Multe multumiri si sanatate d-nului Tibi pentru tot ce a facut pentru mine.
Apelati la serviciile dansului cu incredere si nu veti regreta. Multi pacienti care i-au trecut pragul au scapat de operatii complicate.

Comentariu from leo
Timp 13-07-2011 at 17:24

Sanatate!Am 38 ani si tot timpul trebuie sa-mi ”trosnesc ” coloana.Parca sunt tinut de ceva in spate si de tanar tot punem pe cineva sa ma calce pe spate , trosnindu-mi coloana ma simteam mai bine!Miscarile imi sunt limitate de coloana si tot timpul imi trosnesc coloana !Ce imi recomandati?

Comentariu from caterina lacatus
Timp 29-09-2011 at 06:12

dn doctor va multumesc ca miati raspuns la tf, sunt din madrid, am auzit de minunile dumneavoastra acum cateva minute, vam sunat si mi,ati raspuns cu mare drag, an curand va vizitez, am dureri de groaza,o hiernie cervicala, va multumesc anticipat

Comentariu from livia
Timp 05-10-2011 at 18:04

Domnule doctor,sunt din Constanta si as dori sa imi spuneti,va rog daca am o sansa sa nu ajung la operatie . Am probleme cu cervicala. Am facut un RMN si vertebra 5 intra in a4-a, am dureri foarte mari de cap Va rog daca ma puteti ajuta ,Multumesc!

Comentariu from Tiberiu
Timp 05-10-2011 at 18:07

Va rog sa ma contactati telefonic pentru o discutie mai elaborata in ceea ce va priveste starea de sanatate, iar daca ajungem la o concluzie va puteti programa! Multumesc anticipat! Sanatate!

Comentariu from violeta
Timp 21-01-2012 at 01:40

va salut DOMNUL TIBI,SUNT violeta.sunt bine sanatosa…spatele e f bine.LA MULTI ANI VA DORESC DE LA GALATENI

Comentariu from stancu
Timp 22-02-2012 at 11:03

fiica mea are scolioza de 55 grade .poarta corset si toti medicii ne recomanda operatia.crede-ti ca ne pute-ti ajuta?

Comentariu from Mioara
Timp 01-03-2012 at 15:48

Domnule Doctor,sunt din iasi si am hernie de disc S1-L5,am incercat cu fizioterapie dar nu au trecut durerile.va rog daca ma puteti ajuta.
Multumesc!

Comentariu from Tiberiu
Timp 24-03-2012 at 08:43

Va rog sa ma contactati telefonic la nr de tel. 0744-160-118 si am sa va dau mai multe detalii. Numai bine!

Comentariu from Tiberiu
Timp 24-03-2012 at 08:44

Va rog sa ma contactati telefonic la nr de tel. 0744-160-118 si am sa va dau mai multe detalii. Sananate.

Comentariu from Florentin
Timp 31-07-2012 at 11:44

Buna ziua! organizati si cursuri de chiropractica si daca da va rog sa confirmati lasind un nr.telefon sau emailsi conditiile; sunt licentiat in educatie fizica si sport am cursuride masaj.tel 0722451407

Comentariu from Tiberiu
Timp 01-08-2012 at 16:47

nu. nu organizez cursuri de chiropractica. multumesc pentru interesul dumneavoastra.

Comentariu from bancila viuorel buzau
Timp 11-09-2012 at 06:33

va rog a ma pr5ograma pentru 15 09 201,va rog confirmati.cu stima bancila viorel

Comentariu from Tiberiu
Timp 12-09-2012 at 14:37

programarile se fac telefonic. astept telefonul dumneavoastra! multumesc!

Comentariu from niculina
Timp 05-12-2012 at 05:24

Buna ziua,mama mea are varsta de 70 ani si la examenul RMN a fost diagnosticata cu tripla hernie de disc dar dansa mai are si o hernie abdominala va rog sa imi spuneti daca in aceasta situatie se poate face ceva
va multumesc

Comentariu from Tiberiu
Timp 05-12-2012 at 06:58

Buna ziua, am inteles problema dumneavoastra, ar fi bine sa ma sunati ca sa-mi dati mai multe detalii si daca totul este in regula facem si-o programare. Sanatate!

Comentariu from mihai
Timp 16-01-2013 at 17:00

Buna,medicul mi-a recomandat kinetoterapie timp de 1 an pentru scolioza. Cat de buna si eficienta e chiroterapia ? Se poate dupa o singura sedinta sa salvez un an intreg de facut kinetoterapie ? Mentionez ca nu e asa de grava… vreo 20 si ceva de grade…pe la omoplati….multumesc..

Comentariu from Tiberiu
Timp 17-01-2013 at 06:11

Va rog sa ma sunati ca sa-mi dati mai multe detalii si daca e cazul sa va facem o programare.

Comentariu from Ethan C. May
Timp 25-01-2013 at 21:02

Va rog sa-mi specificati daca pentru un consult trebuie sa am un rmn,tomograf etc.

Comentariu from Dascau Liliana
Timp 06-02-2013 at 15:25

Bună seara! Am descoperit scolioza fetiţei mele în vârstă de 10 ani, în urmă cu aprox. un an. Între timp am purtat corset, am făcut exerciţii de gimnastică şi nici un rezultat. Vă rog să-mi daţi sfaturi, dacă se poate. Mulţumesc!

Comentariu from ivan gheorghe
Timp 10-03-2013 at 06:17

Sunt diganosticat prin RMN cu HD C3_C6 si L4_L5 am dureri f. mari mai ales in zona lombara cu iradiere in membr. inf drt Cum pot ajunge la dvs ?

Comentariu from ivan gheorghe
Timp 10-04-2013 at 15:44

Am hernii de disc cervicale si lombare ce imi recomandati?

Comentariu from Helga Y. Delacruz
Timp 23-06-2013 at 11:06

Va rog sa-mi specificati daca pentru un consult trebuie sa am un rmn,tomograf etc.

Comentariu from Tiberiu
Timp 23-06-2013 at 16:30

este indicat sa aveti un rmn sau tomograf atunci cand veniti la un consult.

Comentariu from adina g
Timp 07-07-2014 at 19:38

buna am si eu o problema de sanatate va rog din suflet sa-mi raspundeti am hernie de disc intepaturi in gat am si plamanul perforat sa imi spuneti daca se mai poate face ceva multumesc anticipat

Comentariu from BUCUR FANEL
Timp 30-07-2014 at 09:29

Multe salutari din Timisoara!Cu oasele nu mai am probleme dar a ti putea sa mi îndreptati si mintea?

Scrie mesaj sau comentariu.

Please note: JavaScript is required to post comments.